Middagstips: Varmende høstretter

13. okt. 2021

Minestrone med gresskar og Casarecce pasta

Høsten er synonymt med putrende gryter fylt med deilige smaker. Vi har samlet våre beste varmende høstretter til deg; tre middager, en eggepanne til helgefrokosten og så klart en dessert.

Viltgryte med hjort og mørkt øl

En deilig, smaksrik viltgryte med entrecote av hjort, mørkt øl, gulrøtter og sellerirot. Serveres over potetmos.

Minestrone med gresskar og casarrece pasta

En varmende, kremete og smakfull minestrone-suppe som hele familien kommer til å digge! Vår oppskrift er med flaskegresskar, squash og cannellinibønner og grønnkål, men en minestrone er perfekt til å rydde opp i restene du har på kjøkkenet av grønnsaker, bønner, linser og pasta, så bruk gjerne det du har tilgjengelig.

Blomkål og kikertsgryte

En deilig, mettende og varmende gryte med blomkål og kikerter og krydder. En perfekt oppskrift å bruke som base for her er det bare fantasien som setter grenser for hvilke grønnsaker du benytter deg av!

Shakshuka

Shakshuka er tradisjonelt en frokostrett, men spør du oss så er den like god til middag. Tilbered gjerne retten i en jerngryte – eller en stor panne som kan settes rett inn i ovnen, dersom du ikke har det kan du bruke en ildfast form, eller små porsjonsformer. Du vil ikke savne kjøttet i det hele tatt, og en enklere alt-i-ett form skal du lete lenge etter!⁠

Gulrotsnurrer med høstsmaker

Skikkelig digge snurrer med en høstvri! Her har vi lagt til gulrøtter for bolledeigen for en god sødme og til det tradisjonelle sukker- og kanelfyllet er det nå også med varmende høstsmaker som ingefær, kardemomme og nellik.

Oppskrifter

Flere artikler