Middagstips: Italienske favoritter!

09. feb. 2022

Tagliatelle alla Sorrentina, stående

Italiensk matkultur står våre hjerter veldig nært. Vi elsker å kunne samle oss rundt middagsbordet – litt som en stor Italiensk familie, med fantastisk mat fra oppskrifter laget etter lange tradisjoner og med lokale råvarer av folk som kjenner de hemmelige triksene. Her er våre beste italienske oppskrifter til deg!

Tagliatelle alla Sorrentina

En skikkelig feelgood pastarett med røtter fra Sorrento. Tagliatelle alle Sorrentina består av få ingredienser, så her kommer virkelig kvaliteten på råvarene til å skinne. Retten er allsidig og kan spises "al forno" i ovnen med ost på toppen eller "rå" med fersk mozzarella, kuttede tomater, litt olivenolje og salt på varme sommerdager.

Tagliatelle alla Sorrentina, liggende
En nydelig og rask italiensk rett, tagliatelle alla Sorrentina

Kremet vegetar tagliatelle med asparges

Denne oppskriften er en supert "one pot pasta" oppskrift hvor vi bruker samme kjele til alt. Det gjør den både rask og praktisk, og så skikkelig god så klart!

Kremet vegetar tagliatelle liggende
Kremet vegetar tagliatelle med asparges, cherrytomater og sopp

Pinza pizza

Sprø og luftig bunn med masse godt på toppen! Pinsa er en variant av det du tenker på som tradisjonell pizza. Det er en gammel pizzatradisjon som har fått en ny oppsving, og ny inspirasjon. Bunnene til pinsa er helst litt ovale i formen og forstekes før man har på topping. Deigen er også litt annerledes, her brukes det mye tid for at deigen skal få utvikle seg.

Pinza pizza
Pinza pizza er en gammel pizzatradisjon hvor bunnen forstekes før man har på topping

Pastasalat med casarecce og pesto

En rask og digg salat med casarecce pasta, pesto, rødløk, ruccola og cherrytomater som passer bra til både lunsj og middag.

Lunsjsalat med Casarecce og pesto liggende
Salat til lunsj eller middag på 1, 2, 3!

Minestrone med casarecce

En varmende, kremete og smakfull minestrone-suppe som hele familien kommer til å like! Vår oppskrift er med flaskegresskar, squash og cannellinibønner, grønnkål og casarecce, men en minestrone er perfekt til å rydde opp i restene du har på kjøkkenet av grønnsaker, bønner, linser og pasta, så bruk gjerne det du har tilgjengelig.

Minestrone med gresskar og Casarecce pasta
Minestrone er en favoritt hos både store og små.

Oppskrifter

Flere artikler