Middagstips: Italienske favoritter!
09. feb. 2022
Italiensk matkultur står våre hjerter veldig nært. Vi elsker å kunne samle oss rundt middagsbordet – litt som en stor Italiensk familie, med fantastisk mat fra oppskrifter laget etter lange tradisjoner og med lokale råvarer av folk som kjenner de hemmelige triksene. Her er våre beste italienske oppskrifter til deg!
Tagliatelle alla Sorrentina
En skikkelig feelgood pastarett med røtter fra Sorrento. Tagliatelle alle Sorrentina består av få ingredienser, så her kommer virkelig kvaliteten på råvarene til å skinne. Retten er allsidig og kan spises "al forno" i ovnen med ost på toppen eller "rå" med fersk mozzarella, kuttede tomater, litt olivenolje og salt på varme sommerdager.
Kremet vegetar tagliatelle med asparges
Denne oppskriften er en supert "one pot pasta" oppskrift hvor vi bruker samme kjele til alt. Det gjør den både rask og praktisk, og så skikkelig god så klart!
Pinza pizza
Sprø og luftig bunn med masse godt på toppen! Pinsa er en variant av det du tenker på som tradisjonell pizza. Det er en gammel pizzatradisjon som har fått en ny oppsving, og ny inspirasjon. Bunnene til pinsa er helst litt ovale i formen og forstekes før man har på topping. Deigen er også litt annerledes, her brukes det mye tid for at deigen skal få utvikle seg.
Pastasalat med casarecce og pesto
En rask og digg salat med casarecce pasta, pesto, rødløk, ruccola og cherrytomater som passer bra til både lunsj og middag.
Minestrone med casarecce
En varmende, kremete og smakfull minestrone-suppe som hele familien kommer til å like! Vår oppskrift er med flaskegresskar, squash og cannellinibønner, grønnkål og casarecce, men en minestrone er perfekt til å rydde opp i restene du har på kjøkkenet av grønnsaker, bønner, linser og pasta, så bruk gjerne det du har tilgjengelig.