Kolonihagen tildelt Dyrevernmerket

30. okt. 2019

Heinrinch Jung, portrett

(30.10.2019) Hurra! Vi gleder oss sammen med våre tre grisebønder Kåre, Heinrich og Vidar. Alle Kolonihagens svineprodukter er nå tildelt merke for bedre dyrevelferd. Hos dem har grisene større plass, fri tilgang på utearealer og får rote rundt så mye de vil.

Dyrevelferd i fokus

Det er Dyrevernalliansen som står bak Norges første matmerke med fokus på dyrevelferd. Målet med merkeordningen er å gjøre det enklere for kunden å velge produkter fra dyr som har hatt det bedre, og øke etterspørselen etter dyrevernmerket mat. – Alle Kolonihagens griser lever i flokk og følger hverandre gjennom hele livet. De får lov til å være utendørs i frisk luft, og de har plass til å leke og bevege seg rundt, slik en normal gris skal, sier Live Kleveland, Kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Stolte bønder

Kolonihagens bønder har i flere år drevet gårdsdrift på dyrenes premisser, der grisens behov er det viktigste. Selv om de driver som før, er de stolte over å kunne tydeliggjøre overfor kunden alt arbeid og omsorg som ligger bak produktene med en slik merkeordning. – For meg er dyrevelferd det aller viktigste. Jeg trives med å se at dyra har det bra. Det er fint å få en bekreftelse på at det arbeidet man gjør er riktig gjennom en slik ordning, sier Kåre A. Abrahamsen, grisebonde i Andebu.

– For oss har det vært viktig å utvikle produkter som gjør at vi utnytter hele grisen. Både med hverdagsprodukter, og gode produkter til helg og helligdager. På denne måten gir vi alle som er opptatt av dyrevelferd et alternativ, og slik kan vi klare å utgjøre en forskjell, sier Arnt Ove Dalebø Englund, Innovasjonssjef i Kolonihagen.

Kolonihagen er en av de første leverandørene som får tildelt Dyrevernmerket for svin. Hovedkriteriene er at grisene får komme ut, har bedre plass, kan leke og utfolde naturlig atferd, har myk liggeplass og tilgang på mer naturlig mat.

– Vi er veldig stolte over samarbeidet med Kolonihagen. Sammen kan vi tilby et alternativ for de som er opptatt av god kvalitet og at dyrene har hatt det bra, sier Trond Morten Helgesen, kategorisjef i REMA 1000.

Produkter til hverdag og helg

Kolonihagen har landets eneste skinkepålegg uten tilsatt nitritt. I tillegg inneholder svineserien vår spesialpølser, stykningsdeler, grillmat, prisvinnende svineribbe og juleprodukter i et utvalg REMA 1000-butikker.

Dette er Dyrevernmerket

Dyreveremerket er Norges første matmerke med fokus på dyrevelferd. Merket garanterer at dyrene i produksjonen har hatt bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet. Kravene til Dyrevernmerket er utarbeidet av Dyrevernalliansens veterinærer, biologer og sivilagronomer. ​

Relaterte produkter

Flere artikler

Flere artikler