Kolonihagen Bakeri nå sertifisert som Håndverksbakeri!

30. aug. 2022

Kolonihagen bakeri, sertifisert håndverksbakeri, stående 1

I dag ble Kolonihagen Bakeri offisielt sertifisert som Håndverksbakeri av Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Det at vi utvikler og baker brød og rundstykker fra bunnen av er ingenting nytt, men å få en sertifisering som gjør det lettere for deg å navigere etter god kvalitet i butikkhyllene, er vi skikkelig stolte av!

Bidrar til å levere lokalt godt og norsk kvalitetshåndverk

Håndverk står for kvalitet og den siste tiden er det sett en stor nedgang i fagutdanning innen restaurant- og matfag i Norge. Derfor vil Baker- og Konditorbransjens Landsforening med fellesmerket ”Håndverksbakeri” gjøre det enklere for forbrukerne å skille gode håndverksbakerier fra de bakerier som for eksempel bruker mange ufaglærte medarbeidere og importerer fryst deig fra utlandet. Sertifiseringen og tiltakene bidrar til at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere lokalt godt og norsk kvalitetshåndverk til hele landet.

Kriterier for sertifiseringen er blant annet

  • Bruke Norske og nordiske råvarer og tilby produkter som kvalifiserer til “Nyt Norge” merket
  • Opprettholder gode håndverkstradisjoner i Norge
  • Utvikle og produserer sine egne produkter
  • Må ha en andel av minimum 50% håndverksproduksjon med håndoppslag. Altså de teknikkene som former brødet til den formen de skal ha, er uten bruk av maskiner.
  • Ha en stor andel faglært personale
  • Bakeriet må være godkjent lærlingbedrift og utdanne lærlinger i baker og konditorfaget.

Flere artikler