Møt grønnsaksbonde Anders Hørthe

30. sep. 2021

Hørte Gård, Anders Hørthe

I idylliske omgivelser i Sylling ved Tyrifjorden i Viken dyrker Anders Hørthe fantastiske økologiske frilandsgrønnsaker. Hørte Gård har historie helt tilbake til 1796 og Anders med sin familie er 7.generasjon som driver gården.

Økologi er minstekravet

Anders Hørthe er en pionér og ser på økologi som et absolutt minstekrav. Med innlevelse og kunnskap jobber Anders aktivt med jordforbedring, regenerative metoder, teknologi og kunnskap for å kunne levere grønnsaker som er best på smak, og samtidig kunne levere jorda videre til neste generasjon uten å ha tømt seg for næring og mikroorganismer.

Hørte Gård, oversiktsbilde
På Hørte Gård i Sylling dyrkes økologiske grønnsaker i idylliske omgivelser.

Fordi Anders driver gården på disse prinsippene har han skapet et levende jordsmonn rikt på mikroorganismer. Det lar salatene, rødbetene og de andre grønnsakene vokse sakte uten unødig bruk av plantevernmidler. Resultatet er rene, friske og ferske salater og grønnsaker! Det er flere forhold som påvirker den rike smaken og med lang modningstid får smaksstoffene tid til å utvikle seg. I tillegg er det rike jordsmonnet lange soldager og tilgang på rent vann fra Tyrifjorden alle ting som bidrar til det gode smaksbildet.

Flere artikler