Historien om Kolonihagen Bakeri

20. des. 2021

Kolonihagen bakeri, brødbaking

Nesten alt brød som blir produsert i Norge gjøres med bruk av snarveier, tilsetningsstoffer, og gjerne ekstra gluten, men hos vårt eget bakeri, Kolonihagen Bakeri, brukes kun ærlig og ekte råvarer, og deigen får heve i naturlig tempo – alt for at smaken og kvaliteten i sluttproduktet skal bli best mulig.

Lokalt bakeri

Kolonihagen Bakeri ble etablert i 2009, på den tiden drev vi i Kolonihagen med matkasser og bakeriet kom som et resultat av at mange av kundene ønsket seg grove og sunne bakevarer.

Det hele startet med to franske bakere i et lite lokale på Sinsen i Oslo, men etter hvert økte etterspørselen fra restauranter og kantiner som også ønsket seg sunt og økologisk håndverksbrød. Bakeriet flyttet derfor til større lokaler på Lilleborg hvor vi også hadde et lite bakeriutsalg. Her tenkte vi at det var plass til bakeriet i evig tid, med masse ekstra plass til å kunne holde bakekurs for alt fra barnehage til surdeigskurs for viderekommende. Lite visste vi den gangen at vi noen år senere skulle inn i REMA1000 med brød, som resulterte i nok en flytting. I dag er bakeriet med sine 14 dedikerte personer lokalisert i fine lokaler i Ekebergskrenten sammen med de andre som jobber i Kolonihagen.

Kolonihagen bakeri, bakeriutsalg på Lilleborg
Bakeriutsalget på Lilleborg

Jakten på det beste – 100% økologisk

Brød fra Kolonihagen Bakeri er håndverksprodukter, bakt med omtanke og kjærlighet av bakere med høye krav til seg selv, smaken og kvaliteten. Bakeriet gjør grundig arbeid når de utvikler produktene og mange av dem inneholder frukt, bær, nøtter eller grønnsaker. Brødene blir saftige, holdbare og næringsrike.

Det er naturen som lager de beste råvarene. Derfor baker Kolonihagen Bakeri brød helt fri for kunstige tilsetningsstoffer eller enzymer, 100% økologisk og med naturlig lavt gluteninnhold. Det er ingen snarveier, derfor tilsettes det heller aldri ekstra gluten. Det krever mer av bakerne som hver dag må balansere kornets styrke med eltetid, og ta hensyn til dagens vær med varierende luftfuktighet og temperatur.

Glutenfritt bakeri i rekordfart

Våren 2021 fikk Kolonihagen Bakeri mulighet til å utvikle glutenfrie rundstykker for REMA 1000. De to gode og næringsrike glutenfrie rundstykkene med en base av havre har Johannes, sjefen for Kolonihagen Bakeri, brukt nesten to år på å utvikle. Du kan lese mer om prosessen om å knekke koden på glutenfrie havrestykker her. Et glutenfritt bakeri ble bygget i rekordfart våren 2021 og fra slutten av september kunne man finne de glutenfrie havrestykkene i butikk.

Fremtidsplaner

Kolonihagen Bakeri er som Kolonihagen, aldri helt i mål – ting kan alltid bli bedre! Det er mye spennende på gang som snart kan avsløres.

Her finner du produkter fra Kolonihagen Bakeri

Du finner ferske brød fra Kolonihagen Bakeri i våre ambassadørbutikker og på 7-eleven Market i Oslo. Våre fryste stenovnsbakte landbrødstykker, müslistykker og to smaker glutenfrie havrestykker finner du i frysedisken på de aller fleste REMA 1000 butikker i hele landet.

Flere artikler