Griser har det best ute - Nøff said!

20. sep. 2021

Kalvehagen, gris og Magne, foto Ihne Pedersen

Vi mener at ved å spise kjøtt er vi alle moralsk ansvarlige for å sørge for at dyrene har levd et godt liv. Nesten alle som produserer mat i Norge, sier at dyrene skal ha det godt, at det skal være god dyrevelferd.

Griser har det faktisk best ute

Våre bønder har i flere år drevet gårdsdrift på dyrenes premisser, der grisens behov er det viktigste. Vi samarbeider i dag med seks fantastiske svinebønder, Magne, Marianne, Heinrich, Astrid, Anne-Helene og Vidar som alle går den ekstra mila for at dyrene skal ha det bra hver eneste dag. Griser er sosiale og intelligente dyr. De er, tro det eller ei, renslige dyr. De ruller seg i gjørma for beskyttelse mot sol og elsker å grave rundt etter egen mat og bevege seg fritt – rett og slett følge sine naturlig instinkter.

Kalvehagen gris, hovedbilde, Ihne Pedersen
Hos Magne på Kalvehagen har grisene store uteområder de kan boltre seg på.

Vårt løfte om Dyrevelferd

Vårt løfte om dyrevelferd skal være noe annet enn tom prat og grønnvasking. Du kan være helt sikker på at vi ikke bare har endret emballasjen – vi har faktisk gjort noe med hvordan dyrene lever. Vi i Kolonihagen har ingen egne dyr, men vi har en håndfull bønder som produserer for oss. På den måten har vi full kontroll på hva som skjer, og at dyrevelferden faktisk er bra! Dyrevelferd har etterhvert et forslitt ord, men vi fortsetter å bruke det nettopp fordi alle vet hva det er. Egentlig liker vi å si at dyrene skal leve i tråd med sine artsspesifikke, naturlige habitat. Det betyr at dyrene skal spise det de er laget for, de skal ikke vokse for raskt, de skal ikke få for mange avkom, de skal ikke leve trangt og uten dagslys – og de skal kunne leke og opptre slik som de gjør i naturen.

Om Dyrevernmerket

Noen av kriteriene for Dyrevernmerket på gris er:

  • En myk liggeplass.
  • Å komme ut.
  • Mer naturlig mat.
  • Miljøberikelser som rotemateriale og mulighet for kløe og kroppspleie.

Når du velger mat som er merket med Dyrevernmerket, kan du føle deg trygg på at dyrene har hatt bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet. Rett og slett et bedre liv!

Flere artikler