Årets første produktnyheter!

17. feb. 2023

Chai staende bilde May Veronika Moen

Vi starter året med et knippe spennende nyheter som du nå finner i butikkhyllene!

Range te foto May Veronika Moen

Te

Dette har vi gleder oss så mye til å lansere! Endelig finner du økologisk te fra Kolonihagen i butikken – og det i hele fire forskjellige smaker; Earl Grey, Grønn te med sitrus, chai te og hvit te med røde bær.

Vi har valgt å samarbeide med et nøye utvalg organisasjoner og gårder i India og Kina for å finne den beste teen. Gårdene, som ligger i delstatene Assam, Guzhang og Shimen, driver alle etter regenerative prinsipper. De har fokus på jordhelse og karbonfangst; de komposterer, har blant annet jorddekkende planter og noen av gårdene lager til og med biopellets og biokull av sitt biologiske avfallsmateriale. I tillegg har de prosjekter rettet mot små tegårder og kvinners rettigheter og arbeidsvilkår. Og så driver de økologisk - selvfølgelig.

Earl Grey

Vi har fulgt den tradisjonelle oppskriften på Earl Grey og tilsatt aromatisk bergamott og sitrus til svart te, men har også innslag av rose og sjasmin, så den er litt mer parfymert og floral. Assam teen vi bruker har en sterk, krydret og lett bitter smak, hvor enkelte også opplever assosiasjoner til honning.

Grønn te med sitrus

Grønn te er kjent for sin milde, rene smak av grønne blader. Vår versjon av denne klassikeren er tilsatt maté fra Brasil som i kombinasjon med forfriskende sitrusnoter balanserer den grønne teen og gir en lett og raffinert smaksopplevelse.

Chai te

Vår versjon av chai te er på tradisjonelt vis tilsatt ingefær, kanel og nellik, men kombinert med carob og sikorirot får den en naturlig fylde og sødme. Den sorte Assam teen har en sterk, krydret og lett bitter smak, hvor enkelte også opplever en assosiasjon til honning.

Hvit te med røde bær

Hvit te har en delikat, frisk og lett smak, med toner av fruktighet. I vår hvite te balanserer vi dette med røde bær som bringebær, jordbær og solbær. Kombinert med ele og hibiskus gir det en frisk sødme Ha i masse isbiter, så får du en knallgod iste! Eller drikk den varm, søtet hvis du liker det.

En krone for hver boks te som kjøpes gir vi tilbake til initiativ rettet mot mer bærekraftig teproduksjon.

Sjokoladedråper i miljø foto May Veronika Moen

Sjokoladedråper

Det er ikke mye som slår en god kopp med varm sjokolade! Her har vi laget en enklere måte å komme frem til den perfekte koppen. Fløyelsmyk og fyldig sjokolade, uten noen tull, i små dråper som enkelt kan røres ut i varm væske. Til forskjell fra andre lignende produkter er våre sjokoladedråper ren sjokolade, uten melk eller tørrmelk, så den kan like gjerne nytes med kumelk som med plantebasert melk!

Kakaoen vi bruker er sertifisert av Cocoa Horizon, som jobber med å forbedre levestandarden til kakaobønder.

Se produktene

Flere artikler